Ajokortti opetusluvalla

Autokoulussa annettavan kuljettajaopetuksen sijaan opetusta voidaan antaa myös opetusluvalla. Voit myös yhdistää opetuslupa- ja autokouluopetusta joustavasti, ja ottaa autokoulusta apuja vaikka vain yhdenkin ajotunnin verran, jonkin hankalammin opittavan asian opetteluun.

Jos suoritettava ajokortti on ensimmäinen, tulee oppilaan suorittaa pakollinen ensimmäisen ajokortin suorittajan koulutus (Turvallisuuskoulutus) ennen ajo-opetuksen aloittamista. Opettaja voi halutessaan osallistua oppilaan kanssa turvallisuuskoulutukseen. Todistusta suoritetusta koulutuksesta on pidettävä mukana ajo-opetuksessa.

Turvallisuuskoulutus (49 €)

Turvallisuuskoulutus (EAS) sisältää neljä (4) tuntia verkkoteoriaopetusta. Turvallisuuskoulutuksen suorittamisen jälkeen saat CAP-Autokoululta todistuksen suorituksestasi ja voitte aloittaa ajo-opetuksen.

Riskientunnistamiskoulutus (RTK) 299 €

Riskientunnistamiskoulutus sisältää neljä (4) tuntia verkkoteoriaopetusta, sekä neljä (4) tuntia ajo-opetusta. Yhden ajotunnin pituus on 50 minuuttia. Olemme suunnitelleet ajo-opetuksen mahdollisimman monipuoliseksi. Kaksi (2) ajotunneista suoritetaan autolla ja kaksi (2) CAP-Simulaattorilla. Simulaatioajotunnit käsittelevät aiheiltaan vaikeissa olosuhteissa ajamista, eivätkä ole verrattavissa aiempiin pimeänajon tai liukkaan kelin rataharjoitteluihin. 

Mikäli olet suorittanut pimeän harjoitukset ennen 1.7.2018, sinulla ei ole velvoitetta suorittaa pimeän harjoitteita uudestaan. Suosittelemme kuitenkin suorittamaan molemmat simulaattoritunnit sisällön mukaisesti.

Ilmoittautuminen ja verkkokoulutusten aloittaminen

Opetus tapahtuu netissä ja voit aloittaa verkkoteoriat millä minuutilla tahansa valvomon aukioloaikoina: ma-ke klo 14-22, to klo 8-22 ja pe-la klo 8-16. Koulutukset alkavat aina verkkoteoriatunnista, joten suorita koulutukset sinulle sopivaan aikaan kirjautumalla oppimisympäristösi linkistä mukaan tunnille - paikasta riippumatta. Verkkoteoriatunti alkaa kirjautumishetkestäsi, joten et ole sidottu tasatunneittain alkaviin teoriatunteihin. Mukaan koulutukseen pääset ilmoittautumalla esim. sivun yläosan koulutuslaatikoista.

Mikäli et löydä sopivaa koulutusta, niin ota rohkeasti yhteyttä lähimpään CAP-Autokouluusi!