Hyppää sisältöön
Published:

Niklas Kalenius, liikenneopettaja

Taustani on kuljetusalan töissä. Lapseni syntymän myötä kuljetusalan pitkät työpäivät eivät enää sopineet arkeeni, joten päädyin opiskelemaan liikenneopettajaksi. Koen, että liikenneopettajan työssä voin hyödyntää aiempaa osaamistani kuljetusalalta. CAPille tulin opiskelujen kautta harjoittelijaksi ja sille tielle jäin.

Opetustyössä on parasta itse oppilaat, ja se, kun löydän juuri kyseiselle oppilaalle sopivan opetustavan. Ne hetket koen palkitsevimmiksi. Välillä on sellaisia päiviä, että tätä voisi tehdä ihan harrastuksena, kun on niin huippuoppilaita. Teen liikenneopettajan töitä CAP Pro Academyn puolella ammattiliikenteen parissa ja CAP-Autokoululla B-opetuksen parissa, ja se tuo työhön vaihtelevuutta. Olen myös mukana työsuojelutoimikunnassa ja toimin Turun alueen työnjohtajana aluepäällikön tukena.

CAPilla työskentelyssä etuna ovat nykyaikaiset järjestelmät ja työvälineet. Täällä pidetään huolta työntekijöistä ja ollaan kiinnostuneita työntekijöiden jaksamisesta. Tukea työhön saa tarpeen mukaan kollegoilta ja esihenkilöltä. Tulin harjoittelun kautta CAPille eli kaiken minkä osaan olen täällä oppinut. CAP on hyvä työpaikka: täällä on kattava perehdytys ja olen saanut tehdä monipuolisesti kaikkea. Erilaisten vastuiden myötä osaamiseni on kasvanut.

Liikenneopetusala on sesonkiluonteinen ja töiden määrä vaihtelee vuoden aikana sesongin mukaan. Työn sesonkiluonteisuudessa on kuitenkin mielestäni puolensa; nyt pystyn sovittamaan arjen aikataulujani helpommin ja voin viettää aikaa lapseni kanssa.

Etsi mitä tahansa