Gå till innehåll

Personbilskurs B – Turku Kauppiaskatu

Hos oss hittar du säkert en personbilskurs som passar just dig och som du kan börja genast! Nätlektionerna är på finska med svensk text.

Bekanta dig med vårt breda utbud av kurser och jämför innehållet i olika kurser.

Våra populäraste körkortskurser

80 % av våra elever väljer en av dessa kurser.

Välj det lämpligaste paketet för dig och anmäl dig med! När du har bekräftat din anmälning, skickar vi dig användarnamn och lösenord för webbplattformen till din e-post och du kan börja med teoriundervisningen av personbilskursen direkt. Nätlektionerna är på finska med svensk text.

Säker Personbilskörkort (B)

Våra trafik­lärare rekommen­derar!

1 549

Du kan också betala via avbetalning

Säker-kurspaketet är vår rekommendation särskilt för dig som inte har körerfarenhet. Detta paket innehåller rejält med fördjupad undervisning, totalt 19 körtimmar med bil och körsimulator!

Service språk:

 • finska,
 • engelska

Optimi Personbilskörkort (B)

Mest sålda!

1 349

Du kan också betala via avbetalning

Optimi-kurspaketet är vår populäraste körkortskurs! Sammanlagt 16 timmar körundervisning med bil och körsimulator. Bra inlärningsresultat med en smart kombination av lektioner.

Service språk:

 • finska,
 • engelska

Basic Personbilskörkort (B)

1 249

Du kan också betala via avbetalning

Basic-kurspaketet passar bäst för dig som redan har viss erfarenhet av trafik, till exempel moped, mopedbil eller lätt motorcykel.

Service språk:

 • finska,
 • engelska

Våra andra kursalnativ

Mini Personbilskörkort (B)

899

Du kan också betala via avbetalning

Mini-kurspaket passar dig som redan har mycket erfarenhet av att förflytta dig i trafiken, till exempel på mopedbil eller lätt motorcykel. Kursen innehåller endast den minimimängd undervisning som krävs enligt lag.

Service språk:

 • finska,
 • engelska

VIP Personbilskörkort (B)

När du bara vill ha den bästa!

2 199

Du kan också betala via avbetalning

VIP-kurspaketet passar dig som vill ha bara det bästa! Detta paket inkluderar en obegränsad mängd övning med körsimulator och hela 19 körtimmar med bilen. Vi hämtar dig till körlektionerna. Kilometergränsen för att hämta en elev är 15 km.

Service språk:

 • finska,
 • engelska

Classic Personbilskörkort (B)

1 749

Du kan också betala via avbetalning

Classic-paketet passar dig som vill få så mycket körundervisning som möjligt i verklig trafik. I detta paket ingår totalt 18 körtimmar, varav 16 körtimmar med bil!

Service språk:

 • finska,
 • engelska
Mini

En avskalad kurs för dig med åt dem som redan har en bra känsla för vägtrafiken och grundläggande färdigheter för hantering av bilen.

Basic

En kompakt kurs som passar bäst för personer med tidigare trafikerfarenhet.

Optimi

Vår bästsäljande kurs! Omfattande mångsidig körövning med körsimulator och riktig bil.

Säker

Rekommenderas av våra trafiklärare! Utmärkt val för personer som inte har tidigare körerfarenhet eller körkort.

VIP

En obegränsad mängd övning med körsimulator, rejält av körtimmar med en riktig bil och andra omfattande förmåner med VIP-nivån!

Classic

Nästan alla körlektioner körs med en riktig bil! Endast mörker- och halkkörning utförs med körsimulator.

Sammanlagt körlektioner En körlektion = 50 min. 14 14 16 19 19 + 18
Körlektioner med bilskolas bil En körlektion = 50 min. 6 9 10 12 19 16
Körlektioner i simulator En körlektion = 50 min. 8 5 6 7 obegränsad 2
Läraren hämtar dig till körlektion
4 + 4 e-teorilektioner EAS- och Riskutbildning
Övningskörprov 30 min 50 min 50 min 30 min
Praktisk teorilektion med lärare (45 min)
Användning av bilskolas bil vid första körprov 1. körprov 1. körprov 1. körprov 1. körprov 1:a och eventuellt 2:a körprov 1. ajokoe
Elektronisk lärmiljö och lärobok
Övningsprogram för teoriprov
Utbildningsspråk på utvald plats E-teorilektioner på finska, engelska och svenska. finska, engelska finska, engelska finska, engelska finska, engelska finska, engelska finska, engelska
Pris på utvald plats + myndighetsavgifter 899 € 1249 € 1349 € 1549 € 2199 € 1749 €
Vem rekommenderar vi kursen till? Dig som har god kunskap om vägtrafik och tidigare erfarenhet av att hantera bil. Dig som har vägtrafikkunskap och ett tidigare avlagt körkort såsom mopedkörkort. Dig som inte har tidigare körkort och söker ett mångsidigt B-kurspaket. Dig som inte har tidigare trafikkunskaper och vill känna dig trygg med att köra självständigt. Dig som bara vill det bästa! Detta passar både nybörjare och mer erfarna trafikanter. Dig som vill ha körundervisning med en riktig bil. Lämplig för dem som tar sitt första körkort.
Anmäla dig Anmäla dig Anmäla dig Anmäla dig Anmäla dig Anmäla dig

Så här fortskrider personbilskursen

Kolla in vårt mångsidiga utbud och välj en lämplig bilskolekurs. Du kan också fråga om den lämpligaste kursen för dig från vår kundservice.

När du har anmält dig och valt en betalningsmetod kommer du att få ett e-postmeddelande med dina inloggningsuppgifter, vilket gör att du kan logga in i elektroniska lärmiljön och börja teoriundervisningen direkt. Nätlektionerna är på finska med svensk text.

Vi rekommenderar att du ansöker om körkortstillstånd från Ajovarma direkt efter anmälningen. Du kan ansöka på webben eller på Ajovarmas kontor. Se instruktionerna för att ansöka om körkortstillstånd här.

Genomförandet av bilskolan börjar alltid med teoriundervisning. Alla teorilektioner genomförs online, så du kan ta dem när det passar dig bäst. Nätlektionerna är på finska med svensk text. Teorilektionerna på webben består av en skriftlig del, undervisningsvideon, bilder och övningsuppgifter, det vill säga nivåprov.

Det finns sammanlagt åtta teorilektioner, men om du redan har något tidigare körkort (t.ex. mopedkörkort) finns det bara fyra teorilektioner.

I samband med teoriundervisningen kommer du också att reserveras för de första körlektionerna som, beroende på kurs, utförs antingen med en personbil eller med körsimulator.

När körlektionerna startar får du en egen ansvarig lärare. Första körlektionen bokas tillsammans med din trafiklärare.

Körsimulatorlektioner

Vanligtvis utförs de första körlektionerna på en körsimulator, vilket gör att du kan bekanta dig med hanteringen av bilen och grunderna för körning. Du genomför den första simulatorlektionen under ledning av läraren och resten med stöd av fjärrhandledaren. Läs mer om våra körsimulatorer.

Körlektioner

Körlektioner genomförs alltid med en riktig bil. Under den första körlektionen börjar du med grunderna med din trafiklärare och lär känna fordonet praktiskt. Körundervisningen utvecklas efter din egen utveckling. Antalet körtimmar beror på innehållet i det valda kurspaketet, men det minimum som krävs enligt lag är 14 körtimmar. Du kan även köpa ytterligare körlektioner om du och din trafiklärare anser att det är nödvändigt.

Startpunkter för körlektioner

Med bil
 • CAP-Bilskola Turku Kauppiaskatu
  Kauppiaskatu 10
 • CAP-Autokoulu Turku Hämeenkatu 12
  automaattiajot
I simulatorn
 • CAP-Bilskola Turku Kauppiaskatu
  Kauppiaskatu 10
Övningskörbana
 • Liikenneturvallisuuskeskus Paimio
  Ajurintie 3, Paimio

CAP-mobilappen

Du har också tillgång till CAP-mobilappen, som är din guide för att genomföra kursen och boka körlektioner (läs mer om CAP-mobilappen).

Mörker och halkkörning

Halkkörning utförs vanligtvis med en körsimulator, men om du så önskar har du möjlighet att mot en tilläggsavgift utföra halkkörning på en halkbana. Fråga vår kundservice om möjligheten till halkkörning.

Mörkerkörning utförs alltid med en körsimulator.

Du kan boka tid till teoriprovet när du är klar med alla teorilektioner och nivåuppgifter samt lämnat in en ansökan om körkortstillstånd. Se instruktionerna för att ansöka om körkortstillstånd här.

Du kan boka tid för teoriprovet antingen på Ajovarmas webbplats ajanvaraus eller genom att ringa Ajovarmas kundservice, tfn. 029 534 5115.

Mer information om förberedelser inför teoriprovet och innehållet i provet hittar du här (ajokortti-info.fi).

Bilskolan bokar alltid tid för körprovet åt dig. Du kan göra körprovet efter att du har klarat teoriprovet och du har tagit alla körlektioner i ditt valda kurspaket (minst de 14 körtimmar som krävs enligt lag).

Mer information om förberedelser inför körprovet och innehållet i provet hittar du här (Ajokortti-info.fi).

Bilskolan avslutas med ett godkänt körprov efter vilket körkortet beviljas. Om du inte klarar körprovet kan du ta kompletterande körlektioner av din trafiklärare innan du tar körprovet på nytt.

Varför välja CAP-Bilskolan?

 • Vi erbjuder högkvalitativ körundervisning med ledning av branschens bästa proffs

  Syftet med CAP-Bilskolan är att förbättra trafiksäkerheten med en elev åt gången. Mer än 11 000 personer tar körkort årligen vid CAP-Bilskolan. Våra professionella trafiklärare ser till att varje elev har tillräckliga kunskaper och färdigheter för att kunna köra säkert i trafiken.

 • Vi tar hand om våra elever

  Vi vill att bilskolan ska vara en trevlig upplevelse för dig, som du kommer att minnas som en positiv upplevelse. Vi hjälper dig att välja en lämplig bilskolekurs och hjälper dig i stadierna för att skaffa körkortet. Var och en av våra elever har alltid en egen ansvarig lärare som finns där för att stötta dem under hela bilskoleresan. Din ansvariga lärare ser till att du lär dig att vara en säker förare som litar på din egen kompetens. Vi vet att avläggning av körkort ofta åtföljs av spänning och förhoppningar. Våra trevliga trafiklärare och kundservicepersonal tar hänsyn till dem – låt oss ta ett steg i taget mot framgång!

 • Du kan utföra bilskolan enligt din egen tidtabell

  För oss är det viktigt att bilskolan kan slutföras enligt elevens egen tidtabell. Du kan börja med teorilektioner genast efter att du har anmält dig. Teoriundervisningen kan genomföras på webben, var som helst och när som helst. Nätlektionerna är på finska med svensk text. Körlektioner ordnas alltid tillsammans med din egen ansvariga lärare. Vi ser till att bilskolan genomförs enligt den gemensamt överenskomna måltidtabellen.

 • CAP-Bilskolan är Finlands största bilskola – Vi satsar på modern undervisning

  CAP-Bilskolan är Finlands ledande nationella bilskolekedja med över hundra kontor runt om i Finland. Moderna och omfattande undervisningsmetoder samt våra professionella trafiklärare gör det möjligt för varje elev att bli en bra och pålitlig förare. Vi utvecklar ständigt vår verksamhet för att tillhandahålla de mest effektiva och moderna undervisningsmetoderna och branschens mest professionella trafiklärare.

Varje år får tusentals av våra kunder ett körkort via oss. Anmäl dig och kom med.

Myndighetsavgifter

De officiella kostnaderna betalas till den lokala Ajovarma.

Ansökan om körkortstillstånd (Traficoms e-tjänst)
24 €
Körprov
99 €
Teoriprov
40 €
Frivillig
Ansökan om körkortstillstånd
39 €
Muntligt teoriprov p.g.a. hälsoskäl
40 €
Muntligt teoriprov 60 min.
107 €

Din trafiklärare på denna plats

Niklas Kalenius

Trafiklärare
046 923 4867
niklas.kalenius@cap.fi

Sök efter vad som helst